milenicinja.mk » Занимливости » Прифатилиште кое им нуди двевни соби за престој на животните

Прифатилиште кое им нуди двевни соби за престој на животните

Објавено: 22/Mar/2019 во 19:14

Прифатилиште кое им нуди двевни соби за престој на животните
Сите сме запознаени колку животот на кучињата во стационер може да биде страшен и осамен. Во истите стационери кучињата живеат во тесни и валкани простории, без храна и вода. Во такви услови некои од нив остануваат со месеци, па и со години. 

Дел од овие кучиња никогаш нема да откријат што значи да се има свој дом. Поради тоа еден стационер во Охаја пронајде решение за овој проблем. 

Во стационерот се креирани специјални соби за нивните кучиња кои изгледаат како дневна просторија и наликуваат на вистински дом. Ова им дава можност на кучињата да излезат од малите кафези и да се чувствуваат убаво. 

Искористивме една канцеларија и истата ја претворивме во дневна соба. Во нема ставивме тепих, фотелја, перници и телевизор – изјавил еден од вработените во стационерот. 

За некои ова е обична просторија, но за кучињата е посебно место во кое можат да се чувствуваат како дома.


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено