milenicinja.mk » Занимливости » Пет причини поради кои кучето е најдобар „лек“ без несакани дејства

Пет причини поради кои кучето е најдобар „лек“ без несакани дејства

Објавено: 25/Mar/2019 во 17:18

Пет причини поради кои кучето е најдобар „лек“ без несакани дејства
Сите оние кои имаат куче во својот дом ова сигурно го знаат, но не е лошо да се потсетиме што ни значат нашите кучиња. Оние кои немаат куче, после овој текст можат да се одлучат да вдомат некое куче бидејќи се она што го потврдиле истражувањата е чиста вистина.  

Ви наведуваме пет причини кои укажуваат на тоа дека ново куче во домот е добра одлука. 

Кучињата можат да не насмејат 

Луѓето кои имаат куче повеќе се смејат. Резужтатите од истражување на смеењето кај луѓето покажале дека најмногу се смеат оние кои покрај себе имаат куче или мачка. 

Кучињата се верни пријатели 

Тие никогаш нема да не изневерат. Поврзаноста на кучињата и луѓето трае повеќе од 30.000 години, а нивната верност е нешто во што никако не смееме да се посомневаме. 

Сопствениците на кучиња се повеќе друштвени 

Покрај тоа што постојат многу истражувања кои се занимаваат со тематиката друштвеност, истите не се ни потребни. На сите ни е јасно дека сопствениците на кучиња повеќе се движат, почесто среќаваат други луѓе и запознаваат нови пријатели кои најчесто се сопственици на други кучиња. кучињата се прекрасна тема за започнување нов разговор. 

Кучињата ни го чуваат здравјето 

Покрај терапевтските кучиа кои го зајакнуваат здравјето на својот сопственик, и другите кучиња влијаат на здравјето на својот сопственик. Докажано е дека кучињата го намалуваат стресот и го ублажуваат чувството на осаменост и депресија. 

Кучињата не прават поактивни 

Дебелината е еден од поголемите проблеми во денешницата, а помош при намалување на вишокот килограми често може да биде куче кое секој ден го моли својот сопственик на движење и прошетка. 

Дали има уште нешто нејасно? Другарувањето со куче доколку го користиме како лек, проверено нема несакани дејства.


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено