milenicinja.mk » Занимливости » Најгрдото маче во светот доби свое ново живеалиште

Најгрдото маче во светот доби свое ново живеалиште

Објавено: 25/Mar/2019 во 17:45

Најгрдото маче во светот доби свое ново живеалиште
Ромео е портокалов мачор кој е роден со деформитет. Тој деформитет го прави да биде поинаков од останатите мачки. Поради својот карактеристичен изглед, Ромео никогаш во својот живот не успеал да добие љубов и нежност, ниту пак желба од некого да го вдоми. Целиот живот го поминал во прифатилиште, а луѓето кои го чивале верувале дека Ромео засекогаш ќе остане таму. 

Ромео не ни бил свесен дека луѓето го одбегнуваат, па кон сите се однесува мило е и разигран. Волонтерите колку и да се труделе да го вдомат, луѓето биле упорни и никој не сакал да ја прифати душата на овој мачор туку врз основа на изгледот го одбивале. 

Тогаш приказната за Ромео го слушнале луѓето кои го водат Santuario Comoasion Animal, стационер за животни во Шпанија и посакале да се запознаат. Дошле во прифатилиштето и веднаш посакале да го понесат со себе. 

Ни кажаа дека никој не сака да го вдоми бидејќи е грд. На нас не ни е воопшто грд. Тој е сосема обичен мачор кој ни е посебно мил поради тоа што е различен. Весел е и штета да не добие третман кој секоја друга мачка го има во светот. За нас е убав и од надвор и од внатре – изјавиле волонтерите од стационерот во Шпанија. 

Ромео сега живее на имотот во стационерот и ужива во друштво со други животни.


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено