milenicinja.mk » Занимливости » Видео: Патувај со љубов пријателу

Видео: Патувај со љубов пријателу

Објавено: 27/Mar/2019 во 19:29

Разделба. Толку едноставен, краток и болен збор. Како во човечкиот, така и во животинскиот свет. И никогаш нема да бидеме подготвени за разделба од оние кои ги сакаме. Тоа го докажал и Бен. 

Фотографот Бен Мун и неговото куче Денали го поминале секој момент заедно – раснејќи како браќа а не како сопственик и миленик. Работата на Мун барала тој често да отсуствува и да оди по светот, при што неговиот пријател Денали секако го следел. 

Целиот живот биле заедно еден покрај друг. Кога на Мун му констатирале рак, Денали не го оставил ниту за момент. По благо закрепнување на Мун, двајцата продолжиле со своите авантури. За жал здравјето на Бен повторно започнало да се влошува поради што му било јасно дека се ближи ТОЈ ДЕН. 

Бен не сакал тој ден да го чека седејќи пасивно, туку се досетил до една идеја – пред засекогаш да се збогуваат, да ги посетат сите места на кои била за да можат да ги оживеат своите сеќавања. Така и било. Мун со себе повел и филмска екипа која ќе ги снима нивните последни авантури. 

Резултатот е многу емотивен видео клип за двајцата најдобри пријатели раскажан од перспектива на Денали. Подгответе се за удар од емоции. 

Патувај со љубов, пријателу. Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено