milenicinja.mk » Занимливости » Куче побегнало од дома и станало супермодел

Куче побегнало од дома и станало супермодел

Објавено: 27/Mar/2019 во 19:46

Куче побегнало од дома и станало супермодел
Додека Ерни и Лаура, волонтерки од организација за спасување на животни им помагале на животите, добиле повик за едно куче кое се наоѓало на улица. Кога пристигнале на место за да го спасат, наишле на слатка топка која е желна за друштво. Кучето веднаш се стрчало по нив и почнало да се игра. 

Бидејќи Ерни и Лаура се занимавале со фотографирање на улични кучиња со цел да им помогнат за вдомување, кучето кое го пронашле како да им велело: „Погледнете дека сум вистински модел“. 

Слаткото куче имало ланче околу вратот, но на него не ги пишувале податоците од сопствениците. Поради тоа Ерни и Лаура го врзале за поводник и го прошетале по населбата за да може некој да го препознае. За жал, тој обид немал среќен крај. 

Бидејќи не го пронашле семејството, го одвеле кучето во своето студио за да го фотографираат и така полесно да му најдат сопственик. 

На почеток не сакал да седи мирен се додека не му донеле грицки за да се смири и најаде. Кога ја здогледал храната, веднаш седнал и почнал да се смее. Неколку минути седел и се фотографирал се додека не одлучил дека е доволно за денеска. 

По фотосесијата го одвеле во организацијата за да му се скенира чипот. Бидејќи кучето немало чип, фотографиите биле поставени на социјални мрежи по страните за изгубени кучиња со надеж дека сопствениците ќе бидат пронајдени. 

Веќе следниот ден сопствениците биле пронајдени. Кучето се вика Зевз, а сопствеиците сега немаат ни претпоставка каква авантура имал нивниот миленик.


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено