milenicinja.mk » Занимливости » Мет благодарение на кучињата се стекнал со големо богатство

Мет благодарение на кучињата се стекнал со големо богатство

Објавено: 09/Apr/2019 во 22:40

Мет благодарение на кучињата се стекнал со големо богатство
Додека неговите врсници студирале, Мет Нелсон (21) заработувал вистинско богатство оценувајќи кучиња на твитер. Тој си создал кариера благодарение на неочекуваниот успех на профилот „WeRateDogs“ кој во моментов има повеќе од седум милиони корисници. 

Тој на својот профил секојдневно објавува слики од кучиња и со духовити коментари им дава оценки. 

Иако на почетокот распонот на оценките бил од 1 до 10, Нелсон за кратко време сфатил дека нивната симпатичност не може да се ограничи само со бројот 10. Поради тоа започнал да им доделува повеќе оценки со кои ги одушевиле обожувачите. 

Оригиналната идеја на Мет се јавила уште во 2015 година кога во разговор со колегите на факултет заклучил дека би било поволно ако на корисниците на социјалните мрежи им понуди нешто со што би им го разубавил денот. 

Забележав дека луѓето се повеќе користат твитер, поради што почувствував потреба на некого да им го разубавам денот – објаснил Нелсон.


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено