milenicinja.mk » Занимливости » Маж редовно ги посетува прифатилиштата и ги прегрнува кучињата по операција

Маж редовно ги посетува прифатилиштата и ги прегрнува кучињата по операција

Објавено: 09/Apr/2019 во 23:16

Маж редовно ги посетува прифатилиштата и ги прегрнува кучињата по операција
Доколку некогаш сте ја изгубиле работата и не сте знаеле како ќе продолжите понатаму, дали сте размислувале за опцијата да ги „прегрнувате“ кучињата? 

Тоа е вистинска титула. Поради тоа луѓето од Humane Sicueti od Tampa Bai бараат пријател за кучињата. За работната позиција особено кажува Џефа Хониг кој ужива во работата во вистинска смисла. 

Хониг е пензионер и живее со четири мачки. Бидејќи многу патува, тој кога и да е во можност оди во прифатилиште за да се одмори и да се дружи со кучињата. 

Убаво ми е покрај нив и мило ми е што можам да помогнам. Тоа за мене е големо искуство и сакам светот и другите луѓе да видат колку на кучињата им значи кога некој ги сака, и покрај тоа што се напуштени – изјавил Хониг за социјалните медиуми. 

Прифатилиштата во лето имаат повеќе волонтери, но особено се ценат оние како Хониг кој се трудат да помогнат максимално што можат. Кога кучињата излегуваат од операционите сали, тој поминува време со нив. Ги мази и им дава вистинска поддршка. 

Навистина интересна работа, дали би ги гушкале кучињата?


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено