milenicinja.mk » Занимливости » Марли – прегазеното куче од Радишани си најде нов дом во Англија

Марли – прегазеното куче од Радишани си најде нов дом во Англија

Објавено: 11/Apr/2019 во 20:09

Марли – прегазеното куче од Радишани си најде нов дом во Англија
Марли е кучето кое беше прегазено од камион во Радишани. Неговиот тажен поглед ги освои срцата на многу љубители на животни во земјата, но и во странство. Така тажната слика од погледот на Марли пристигна и во Велика Британија. 

Пред четири месеци животот на Марли висеше на конец. Социјалните мрежи беа преполни со фотографии од бездомното куче кое удрено од камион беше оставено да искрвари на улица. Кучето беше удрено од несовесен возач, а сега вториот живот му започнува 2.000 километри подалеку од земјава. Благодарение ва вредните активисти и хуманите граѓани денеска Марли успеа да си најде свој нов дом. Тој го преброди ударот, но го загуби едното око. 

Покрај претрпените болки и загубата на едното око, Марли денеска е пресреќен. Има свој нов дом и свое семејство и поминува среќни и незаборавни денови.


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено