milenicinja.mk » Кучиња и кучки | Раси на кучиња

Раси на кучиња

« | 1... | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | ...22 | »
71-80 од 215 кучиња
Долговлакнест Шкотски Овчар
Долговлакнест Шкотски Овчар

Овчарско куче и семејно милениче.
потекло Северна Англија и Шкотска
FCI група 1, Секција 1: Овчарски кучиња, #156

Евроазиец; Евроазиско куче
Евроазиец; Евроазиско куче

домашно милениче
потекло Германија
FCI група 5, Секција 5: Азиски Шпицови и слични видови, #291

Ентелбушко планинско куче
Ентелбушко планинско куче

куче чувар
потекло Швајцарија
FCI група 2, Секција 3: Швајцарско планинско куче, #47

Ердел Териер
Ердел Териер

Териер
потекло Англија
FCI група 3, Секција 1: Големи (стандардни) и средни териери, #7

Западно-сибирска Лајка
Западно-сибирска Лајка

ловџиско куче
потекло Норвешка
FCI група 5, Секција 2: Нордиски ловечки кучиња, #306

Западношкотски бел териер
Западношкотски бел териер

домашно милениче
потекло Шкотска
FCI група 3, Секција 3: Булдози, #85

Златен ретривер
Златен ретривер

сестрано ловџиско куче и домашно милениче
потекло Англија
FCI група 7, Секција 1: Копнени птичари, #111

Ималски териер
Ималски териер

ловџиско куче и домашно милениче
потекло Ирска
FCI група 3, Секција 1: Големи (стандардни) и средни териери, #302

Ирски воден шпаниел
Ирски воден шпаниел

ловџиско куче (птичар) и домашно миелниче
потекло Ирска
FCI група 8, Секција 3: Водни птичари, #124

Ирски сетер
Ирски сетер

ловџиско куче и домашно милениче
потекло Ирска
FCI група 7, Секција 2: Британски и ирски ловци и трагачи, #120

« | 1... | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | ...22 | »
71-80 од 215 кучиња

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено