milenicinja.mk » Мачки и мачори | Раси на мачки

Раси на мачки

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7
1-10 од 61 мачки
Абисинска мачка
Абисинска мачка

темперамент паметна, љубопитна, многу енергична, весела, дружтвена и верна

Ангора мачка
Ангора мачка

грижа Доволно е редовно четкање и чешлање.
темперамент итри, паметни, дружељубиви, живи, љубезни, активни, љубезни

Антиподска
Антиподска

крзно еднобојни, двобојни, нијансирани и шарени; најчести варијанти се: еднобојна црна, црвено-бела, кафена класична tabby шара, tortie

Балинезиска мачка
Балинезиска мачка

грижа Редовно четкајте ги и чешлајте ги нежно и внимателно.
темперамент паметна е, жива, дружељубива, верна и љубезна

Бирманска мачка
Бирманска мачка

крзно долго, свиленкасто, густа грива на вратот, малку виткани влакна на стомакот
грижа релативно лесна; редовно четкаше и чешлање
темперамент љубезна, индивидуалист, многу верна

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7
1-10 од 61 мачки

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено