milenicinja.mk » Мачки и мачори | Раси на мачки

Раси на мачки

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7
21-30 од 61 мачки
Велшка мачка (Кимрик)
Велшка мачка (Кимрик)

крзно свиленкасто, со цврсти заштитни влакна, не е волнено и не е еднакво во должина по целото тело.
грижа Потребно е секојдневно четкање.
темперамент љубезни, паметни, многу верни и предани и сакаат да бидат со својот сопственик.

Други азиски мачки
Други азиски мачки

крзно ЕДНОБОЈНИ: црна (Бомбај), сина, чоколадна, лилава, црвена, крем, карамел, кајсија. ШАРЕНИ Tortoiseshell: црна, сина, чоколадна, лилава, карамел ШАРЕНИ Tabby: класична (classic), со дамки (spotted), во шара како кожата на рибата скуша (mackerel) и ишарано како со знакот штиклирано (ticked) во сите горенаведени бои, како и бумрнаските варијанти на крзно од овие бои

Европска мачка со кратко крзно
Европска мачка со кратко крзно

крзно густо и нежно

Егзотична мачка со кратко крзно
Егзотична мачка со кратко крзно

крзно Крзното е со нешто подолго од крзното на другите мачки со кратко крзно кои пришаѓаат на оваа група. Тоа е густо, мекано, плишано и бујно, а не припиено или право. Крзнот може да биде во билокоја боја и тоа може да биде еднобојно, двобојно или шарено во препознатливите шари на мачкино крзно како: tabby, tortoiseshell, colourpoint и shaded (нијансирано).

Јапонска бобтејл мачка (Јапонска кусоопашеста мачка)
Јапонска бобтејл мачка (Јапонска кусоопашеста мачка)

темперамент Ова се паметни, љубезни и љубопитни мачки кои сакаат да им се посветува внимание.

Картузијанска мачка
Картузијанска мачка

крзно Крзното е густо, меко и плишано. Може да биде во која било нијанса на сино со сребрени прамени.
грижа Негата за крзното е лесна. Доволно е редовно да се четка за тоа да изгледа здраво и убаво.
темперамент мирни, љубезни и паметни

Корат
Корат

крзно Крзното е кусо или со средна должина, дебело, густо, свиленкасто, мазно и без внатрешен слој. Негата за истото е лесна. Доволно е да се четка и чешла редовно.
темперамент Корат мачките се љубезни и многу весели.

Норвешка шумска мачка
Норвешка шумска мачка

крзно густо, дебело и двослојно
грижа Доволно е повремено четкање и чешлање.
темперамент внимателна и активна

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7
21-30 од 61 мачки

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено