milenicinja.mk » Мачки и мачори | Раси на мачки

Раси на мачки

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7
41-50 од 61 мачки
Персиска мачка (Црвена)
Персиска мачка (Црвена)

крзно густо и свиленкасто
грижа секојдневно, напорно и темелно
темперамент кроток, но повремено и енергичен

Персиска мачка (Црна)
Персиска мачка (Црна)

крзно густо, цјајно, густ и долг набор на вратот и рамениците
грижа секојдневно, напорно и темелено
темперамент кроток

Персиска мачка (Шарана со бело)
Персиска мачка (Шарана со бело)

крзно Особено долго и свиленкасто влакно, густ и долг набор на вратот и рамениците, крупна бушава опашка
грижа секојдневно, напорно и темелено, посебно за белите делови
темперамент кроток

Персиска мачка со месобоја крзно (Камео)
Персиска мачка со месобоја крзно (Камео)

крзно густо, дебело, свиленкасто, со густ и долг набор на вратот и рамениците
грижа напорно, темелно и секојдневно
темперамент кроток

Персиска мачка: чоколадна
Персиска мачка: чоколадна

крзно густо и свиленкасто
грижа секојдневно, напорно и темелено
темперамент кроток

Пеутер персиска мачка (боја калај)
Пеутер персиска мачка (боја калај)

крзно густо, долго, со густ и долг набор на градите
грижа темелно и секојдневно
темперамент кроток

Рагдол (крпена кукла)
Рагдол (крпена кукла)

крзно густо и свиленкасто
грижа Четкајте го крзното секој ден со мека четка.
темперамент мирна и послушна

Руска сина мачка
Руска сина мачка

крзно Крзното на руската сина мачка е кадифено, двослојно, густо и бујно и не е припиено за телото. Крзното има сребрен сјај затоа што влакната од крзното често имаат проѕирни врвови. Негата за крзното е лесна. Тоа треба да се четка редовно, но нежно за да не се оштети текстурата на двослојното крзно.
темперамент Руската сина мачка е мирна, нежна, љубезна и внимателна.

Сингапурска мачка
Сингапурска мачка

крзно Специфичното крзно кое е кусо, припиено за телото и фино е ишарано како со знакот штиклирано и некои белези на задниот дел на нозете (но не и на предниот). Најчестата боја на крзното на сингапурската мачка е наречено sepia agouti која е темно кафена боја на основа во боја на слонова коска. Негата за крзното е многу лесна. Доволно е само редовно да го четкате за крзното да изгледа здраво, уредно и фино.
темперамент Сингапурската мачка е љубезна, добронамерна, нежна, весела и друштвена.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7
41-50 од 61 мачки

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено